"Triade Vitree biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking of psychische stoornis, en jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Omdat elk mens en iedere zorgvraag uniek is, is ons antwoord op maat. Waar ligt iemands kracht? Waar liggen de mogelijkheden? Samen zoeken we dat uit. Samen bieden we iedereen de kans om zelf vorm te geven aan het leven."

Een gezinshuis lijkt zoveel mogelijk op een gewoon gezin. In een gezinshuis wonen en werken professionele opvoeders, dat zijn de gezinshuisouders. Zij maken deel uit van het hulpverleningsteam rondom een kind of jongere. Onze gezinshuisouders vangen naast hun eventuele eigen kinderen, gemiddeld twee tot zes kinderen op in hun gezinshuis. Ieder kind, iedere jongere krijgt aandacht en begeleiding op maat.

Meer zorg en begeleiding
Een gezinshuis is vaak passend voor kinderen en jongeren die meer zorg en begeleiding nodig hebben dan een gemiddeld pleeggezin kan bieden. Waar nodig kunnen we voor een kind of jongere specialistische hulp en/of behandeling inzetten. Ieder kind/jongere heeft een eigen hulpverleningsplan en programma (zoals school, huiswerk maken, hobby). Aan ieder gezinshuis is een vaste gedragsdeskundige en ambulant hulpverlener verbonden. In een gezinshuis wonen kinderen en jongeren van 4 – 18 jaar, zolang als dat nodig is.
Aanpak
Als het in de thuissituatie niet goed gaat, zetten we allereerst alle mogelijke ambulante hulp in, om samen met ouders/opvoeders te werken aan een veilige opvoedsituatie.
Soms echter blijken de problemen zo complex dat het voor kinderen/jongeren thuis niet veilig genoeg is. Bijvoorbeeld bij huiselijk geweld in het gezin, bij ernstige psychische problemen en/of verslaving bij ouders. En soms zijn ouders onmachtig om een kind met complex gedrag de structuur, zorg en veiligheid te geven, die het nodig heeft om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen.
Doel
De nadruk ligt op het zo thuis mogelijk opgroeien in een veilige en stabiele omgeving. Waar mogelijk wordt toegewerkt naar het terug gaan naar de eigen ouders. Meestal groeien kinderen langdurig op in een gezinshuis en worden zij begeleid tot zelfstandigheid.

Heb je een klacht?
Klacht? Blijf er niet meer rondlopen. Wij doen onze uiterste best om ons werk goed te doen. Soms gaan dingen anders dan je verwacht of is afgesproken. Wat kun je doen als je niet tevreden bent en je een klacht hebt?
Als je niet tevreden bent over onze zorg of ondersteuning, willen we dat graag weten. Want alleen dan kunnen we onze zorg verder verbeteren. Weet dat je hulp kunt krijgen van een klachtenfunctionaris en (cliënt)vertrouwenspersoon.
Wat kun je doen?
1. Praat erover
Bespreek je onvrede met je begeleider. Dit biedt de meeste kans op een snelle en prettige oplossing. Werkt dit niet? Maak een afspraak met de manager.
2. Naar de klachtenfunctionaris
Kom je samen niet tot een oplossing? Meld je klacht aan de klachtenfunctionaris via klachten@cbkz.nl. Deze persoon is onpartijdig en bemiddelt tussen jou en de betrokken medewerker.
3. Naar de klachtencommissie
Lossen alle gesprekken naar jouw mening niets op? Dan kun je jouw klacht laten beoordelen door een onafhankelijke klachtencommissie. Deze commissie bestaat uit personen die niet bij Triade Vitree werken.
Per brief:
Klachtencommissie
Postbus 144
8200 AC Lelystad
per mail: klachten@cbkz.nl

Kijk voor de folder op: https://triadevitree.nl/over-ons/heb-je-een-klacht/

Info
Instagram